Tegneserier – et farligt våben?

Nogle siger, at tegneserier er for børn, men igennem tiden har flere også kaldt dem manipulerende og provokerende. Mediet blev fx stærkt censureret i 1950’ernes USA, og tegneseriens søster, satiretegningen, er beskyldt for at opildne til terrorisme. Tegningen kan altså påvirke os på mange niveauer, og netop derfor også få os til at se anderledes på verden.

Foredraget er blandt mine første af slagsen, og bygger på mit speciale, der vandt Kforums specialepris 2013. Det handler om, hvad tegneserien kan, hvordan den påvirker os, og hvorfor så mange har ladet sig provokere af den igennem tiden.

Sidenhen har jeg også skrevet bogen Populærkultur i samfundet, hvor min medforfatter Dennis Jacob Rosenfeld og jeg berører samme emne.

Vil du høre mere, eller er du interesseret i at booke et foredrag, er du altid velkommen til at kontakte mig.